Sommartider

Vi går allt längre in mot sommaren och det känns så fint. Till slut kom värmen och grönskan och därmed ökar även takten på farmen. Vi kör gödsel, harvar, plockar sten, sår, stängslar hagar, flyttar får med mera. De långa ljusa kvällarna gör att tiden flyger iväg och man får nästan tvinga sig själv in för att gå och lägga sig.

Reko-rings försäljningen i Strömsund gick bra och Reko verkar verkligen vara ett koncept som har kommit till Norrbotten för att stanna. Just nu poppar det upp ringar lite var stans och det känns fantastiskt roligt. Så himla enkelt det blir att handla lokalt! Bara att söka upp sin närmsta Reko-ring, gå med i facebook-gruppen, hålla utkik efter vad som erbjuds, göra sin beställning, betala och hämta upp. Grymt smidigt! För oss producenter är det också ett klockrent sätt att nå ut med våra produkter, inte minst nu i dessa Corona-tider när i princip alla marknader och övriga större arrangemang ställs in ett efter ett. Nästa Reko-utlämning för vår del blir i Melderstein 25 juni. Hoppas vi ses där!

Många som vill följa med när vi ska ut i fält och stängsla hage.
Sist ut på bete för i år var ungtackorna. Nu hoppas vi bara att gräset växer på bra, så vi får en fin-fin första skörd, både vad gäller näringsinnehåll- och volymmässigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *