Vårbruk och REKO-ring

Lamningen 2020 är över och vi går nu in i nästa fas här på Alefarmen. En fas som innehåller typ tusen olika delar känns det som. Maj månad är en galet hektiskt period och mycket (betoning) ska hinnas med. Dels går djuren fortfarande inne på stall och med så många får och lamm i fårhuset går det åt mycket foder. Ett utfodringspass tar närmare två timmar hos oss, morgon och kväll. I helgen drog vi även igång vårbruket i form av gödselkörning. Lite synd bara att det fortfarande är väldigt kallt, både på dagarna och nätterna. Våren är väldigt sen i år, men det är bara till att anpassa sig och göra så gott det går utifrån rådande förutsättningar. Vi är rätt van just vad gäller den biten..  Vi planerar dessutom för betessläpp, vilket även det innebär mycket jobb och förberedelser. När man har nästan 500 djur som ska ut på bete är det mååånga meter stängsel som ska sättas upp till exempel.

En rolig sak som händer nästa vecka, närmare bestämt onsdag den 27 maj, är att vi ska vara med på REKO-ring i Råneälvdal/Vitådalen och sälja några av våra fin-fina produkter. REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett jättebra sätt att handla livsmedel direkt från lokala producenter. Alla beställningar sker via facebook och sedan sker själva utlämningen på förutbestämd tid och plats. Och vi ska alltså vara med på vår första REKO-utlämning nästa vecka. Så sök upp REKO-ring Råneälvdal/Vitådalen och gör era beställningar! =)

Gödseltunnorna redo för årets vårbruk.
Inspektion av markerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *