Lammar det nåt?

Jag fick frågan för en tid sedan ifall det lammar nåt på farmen. Jo jag tackar jag! Det har varit fullt tryck i snart en hel månad. Faktum är att vi nu är framme i slutet av själva lamningsperioden, även om det fortfarande är ett par tackor kvar på pappret som ska få sina lamm. Det börjar ta på krafterna nu. Tackorna lammar ju alla tider på dygnet, alla dagar i veckan. Nu går vi så smått in i nästa fas, att utfodra och hålla alla djuren inne på stall tills det i slutet av maj är dags att släppa ut på bete. Däremellan ska ett vårbruk igång också, så fort snön har tinat bort och markerna har torkat upp. Tråkigt nog, med rådande situation gällande Corona-viruset, blir det i år ingen öppen gård till 1 maj här på farmen. Vi hoppas förstås på bättre tider och kommer igen vid annat tillfälle. Gårdsbutiken går dock bra att besöka. Bara att höra av sig så öppnar vi upp för de som vill komma och handla!

Välkommen till världen du lilla lamm! Lyckligt ovetande om otäcka virus som just nu härjar runt hela vår jord.
Barnen myser bland årets flaskisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *