Härliga höst

Vilken fantastiskt höst vi har! Helt magiskt underbar med massor av sol och sköna arbetsdagar som gör att man kan tanka massor av behövlig energi inför vintern. Naturligtvis ligger vi inte på latsidan nu under hösten, tvärtom. Galet mycket som ska göras och fokus ligger på slakt och försäljning. Var 14:e dag tas lammen hem för vägning och uttag till slakt. Jag vet inte hur många timmar vi lägger ner på stängsling av hagar, men man kan lätt konstatera att det går åt massor av bete den här tiden på året. Och så fort man har satt upp en ny hage och flyttat fåren, ja då ska den gamla hagen tas ner. Det gäller att hela tiden ligga steget före.

Många drivningar av lammen blir det under en säsong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibland är man lyckligt lottad och får sin mamma med sig att hjälpa till! Här är det ta-ner-en-hage som står på schemat.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *