Augusti

Snart är augusti, en av mina absoluta favvomånader på året slut. Jag fullkomligt älskar denna månad, dels för att det händer väldigt mycket på farmen, dels för att vädret ofta är betydligt mer behagligt och dels för att rutinerna återkommer i min vardag. Alla som känner mig vet att rutiner är bland det bästa jag vet! =)

Det har varit en knasig sommar kan man lugnt säga. Visst är det härligt med värme, sol och bad men sett ur ett farmenperspektiv så har det varma vädret ställt till det rejält för oss bönder. Nu är vi här uppe i Norrbotten inte lika hårt drabbade som många i södra Sverige, men jag får verkligen en klump i magen när jag tänker på hur hemskt det måste vara för många djurägare när man till slut inser att man inte har mat till sina djur.

Nu går vi snart in i hösten med allt vad det innebär. Fokus ligger mycket på slakt, försäljning och att fylla upp i lagren inför vintern. Nu kör vi!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter förstaskörden då vi i princip bara fick in en tredjedel motför vad vi behöver för att täcka foderbehovet under vintern, ordnade det sedan upp sig till andraskörden. Så. skön. känsla. kan jag meddela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har hunnit med att avverka vallhundstävling i dagarna två. Kul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissa kvällar är bättre än andra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *