Nytt fårår

Det nya fåråret börjar alltid i månadsskiftet oktober/november. Vi delar in alla tackor som ska betäckas i så kallade betäckningsgrupper och en bagge släpps därefter in i varje grupp. I år har vi en ny ung snygging från Kuseboholms lammgård utanför Linköping vid namn Edge. Vi hoppas han ska trivas hos oss och att han ska falla tackorna i smaken! 😉

Övriga baggar som huserar bland damerna är en grålockig stilig pälsbagge från Kallax, en bastant texelbagge från Bertnäs i Piteå och en mörk spänstig finullsbagge från Svartbyn i Boden. Så förhoppningsvis sköter sig nu både tackorna och baggarna så att det blir nya små lammisar som skuttar runt i fårhalmen till våren.

Senaste tillskottet på farmen: Kuseboholms Edge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *