Fårjobb & äntligen regn

Ett av de momenten som är extremt tidskrävande här på farmen, är när alla fåren tas hem för att skilja bort lammen från tackorna. Å i fredags var det dags! Först hem med alla fåren från betet. Därefter sära på tackorna och lammen. Sedan ut med tackorna på nytt bete. I år behövde vi, efter att träckprover visat innehålla en viss andel parasiter, dessutom avmaska alla lammen. Efter att det var klart var det bara att lasta lammen i omgångar och köra ut dem i vagn på nytt bete. Vi började dagen klockan nio och helt färdiga var vi inte förän klockan halv tolv på natten. Men så otroligt skön känsla sen när allt var klart och alla djuren verkar hålla sig i sina respektive hagar.

Igår lördag blev det mycket fokus på efterarbete och idag söndag kom det så äntligen: regnet!! Jamenalltså nå så underbart! 😀 Först en mindre skur på förmiddagen och sedan en mer ordetlig på eftermiddagen. Kan nog ha varit räddningen, mer eller mindre, för många bönder denna extremt torra och regnfattiga sommar.

Tackorna till sitt nya bete..
…och lammen till sitt.

Regn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *