Full fart på farmen

Tre dagar i rad har det varit fullspäckat schema med farmenfokuserat jobb. I fredags tog vi hem alla tackor för ”kläm- och kännparty”, då vi gick igenom tackornas juver så att de är okej samt bedömde deras kroppshull. Vi passade även på att klippa klövarna på dem. Blev verkligen en heldag där vi började klockan tio på morgonen och var inte färdiga förrän klockan tio på kvällen. Parallellt gjorde vi klart andra skörden för året och även den verkar ha blivit helt okej.

Lördag hade vi premiär för Bondens egen Marknad på Storgatan inne i stan. Inte så mycket folk i farten, men faktiskt riktigt bra tryck i försäljningen. Kul! På kvällen flyttade vi en massa djur fram och tillbaka och även denna gång blev det att jobba långt in på sena kvällen.

Söndag samlade vi ihop alla lammen och vägde dem ute i fält. Vädret var riktigt skönt med strålande solsken och lagom temperatur i luften.

Blir några förflyttningar på en dag när man jobbar med fåren.
Alla lammen i väntan på vägning.

Visst är jag snygg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *