Gammalt & nytt

Vi säger hej då till det gamla får-året 2023 och hej hej till det nya! Det är nämligen så det fungerar på fårfarmen, det gamla slutar och det nya tar vid i månadsskiftet oktober-november. Vi har verkligen inte legat på latsidan de senaste veckorna. Bland annat har djuren blivit klippta. Vi har även sorterat avelstackorna i grupper så att rätt bagge hamnar med rätt brudar. Gick smidigt och med hjälp utifrån av Linda och hundarna var det hela klart på ett par timmar. Med start av det nya får-året tillkommer sedan en massa administrativt arbete, till exempel i form av att göra nya betäckningsomgångar i vårt webbaserade avelsprogram Elitlamm. På så sätt kan man kan följa alla tackor och förhoppningsvis avkommor på individnivå genom hela deras liv. Toppen 🙂

Det är många som frågar efter våra egna produkter och tyvärr har vi väldigt lite hemma i lager för tillfället. Första omgången skinn är på väg, men har inte kommit än och enligt orderbekräftelsen dröjer det ytterliga någon vecka. Övriga produkter i form av chark, planeras att tillverkas så det finns lagom till årets julmarknader. Som jag nämnt tidigare kommer jag i år finnas med på två stycken, Brändön 26 november och Hägnan i Gammelstad 9-10 december. Den sistnämnda har jag varit med på ett flertal år och av erfarenhet vet jag att det är en alldeles fantastisk marknad. Förra året drog den helt galet mycket folk och då kunde man köpa förköp till inträdet, vilket säkerligen är att rekommendera även i år. Vi har dessutom fått in en del nyheter till butiken så här lagom inför julen. Håll utkik, mer info kommer!

Tackorna klippta och klara.
Stina hjälper till när det vankas fårjobb på farmen.
Nya avelsbaggen Steph behöver nog några dygn på sig för att klura ut hur det här med betäckning fungerar 😉
Erfarne Edge har däremot stenkoll på läget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *