Upploppet

Bara upploppet kvar nu av 2023 års lamning. Vi har passerat 240 lamm, vilket var förra årets notering. Man börjar vid det här laget vara rätt sliten och jag längtar efter att få så sova en hel natt i min egen säng. Men än så länge lammar det och förra natten kom det faktisk lamm just mitt i natten. När detta moment är över går vi in i nästa fas på Alefarmen, nämligen att hålla alla djuren på benen och se till så att de får i sig ordentligt med mat. När lammen är cirka två veckor gamla börjar deras magar att vara i sånt skick att de även kan komplettera sitt intag av föda med grovfoder. Och med fårhuset fyllt med nästan 500 djur, går det mycket foder kan jag lova! Ett utfodringspass hos oss tar cirka två timmar och ska göras två gånger per dag, något snabbare på morgonen än på eftermiddagen dock.

Åter igen, det är många som frågar och nej tyvärr, vi kommer inte anordna någon så kallad öppen gård nu i maj. Vi pausar detta arrangemang och  kommer igen vid annat tillfälle istället. Ibland måste man bara helt enkelt stanna upp och fundera på vad man mäktar med och i år känner vi att vi behöver lägga fokus på annat än just detta. Tråkigt förstås, eftersom vi verkligen älskar att få möta er allihopa här ute hos oss på farmen, men nu får det bli så här. Misströsta inte, vi kommer igen vid annat tillfälle för vi vet hur populärt detta arrangemang är. Istället får ni hålla till godo med att möta och handla av oss via REKO-ringarna på Facebook med utlämning på parkeringen till Sunderbyn Folkhögskola. Nästa utlämning är nu på torsdag 27 april, precis lagom till valborgs 🙂 Denna gång har vi tema grill med bland annat specialpris på vår goda chorizo grillkorv och ölkorv (en av varje för 150 kr, ordinarie pris 160 kr) samt att det ännu finns både benfri lammstek, ribs, rökt lammbog, isterband med mera. Sök upp FB-gruppen REKO Luleå-Boden och gör era beställningar där. Även flera andra lokala producenter som har lagt ut sina annonser med varor till försäljning.

Går dessutom fin-fint att komma förbi till gårdsbutiken och handla. Har fortfarande många härliga skinn i lager i olika färger och nyanser. Hör av er så öppnar vi dörren!

Snön smälter fort nu på dagarna. Enligt prognosen ska det dock komma ett litet bakslag, men april månad är ju ofta så.
Stolt mamma matar sin lambi-bäbis.
Hönorna får numera komma ut i sin rasthage på dagarna. Och som de gillar´t!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *