Mycket som händer

Det är mycket som händer på Alefarmen i dagsläget. Till exempel är vårbruket igång med allt vad det innebär. Vi har även skickat in träckprover från de vuxna djuren på analys. De ger oss viktig information om tackorna har parasiter, samt om de har det, kunna sätta in rätt typ av avmaskningsmedel. Vi vill så långt det bara går, undvika risken att djuren för med sig smittor ut på betena. Detta år visade proverna bra resultat, vilket känns skönt inför kommande betessläpp, som faktiskt bara är någon vecka bort. Det går otroligt fort nu det gräset växer, så det gäller att vara med i planeringen. Än så länge har vi inte stängslat en endaste meter hage, men det brukar alltid lösa sig i slutändan. Den här tiden på året, när det i princip är ljust dygnet runt, behaglig temperatur i luften samt helt fritt från ilskna myggor, råder hög arbetskapacitet kan jag lova!

I helgen som var hade vi härligt besök av 10 familjer från Vildakidz. Tack Anna och alla övriga för att ni kom ut och förgyllde vår dag! Arrangemanget gjordes i samarbete med bästa mjölkbondegrannarna på Blomfeltgården 🙂

Tyvärr kommer vi måsta säga bort maj månads REKO utlämning, på grund av för mycket krock olika aktiviteter emellan denna dag. Men vill man ändå handla i butiken vid andra tillfällen går det bra. Vi har massor av godsaker hemma i lager, inte minst inför stundande grillsäsong som precis dragit igång. Vår färdigmarinerade grillbit är en given sådan, perfekt att till exempel direkt slänga på grillen och helsteka. Eller varför inte en klassisk grillkorv med lätt smak av chili? Vår ölkorv fortsätter också att sälja bra, vilket förstås är superkul. Hoppas ni alla även har noterat att vi gjort en hel del justeringar och uppdateringar på hemsidan, där huvudfokus numer ligger på det gården producerar och erbjuder till försäljning. Det börjar dessutom redan nu trilla in bokningar inför höstens leverans av lammlådor, så att intresset av lokalproducerat lamm är stort, råder det inga tvivel om. Vill man besöka butiken hör man enklast av sig till någon av oss i gårdsfolket, så kommer vi överens om en tid som passar. Välkommen!

Vårbruket 2022 är igång. Här gör sig ”Gröna John” redo för att dra iväg ut i fält.
Man tager vad man haver.. Ikeas små påsar med färdigtryckta etiketter passar bra till att skicka iväg årets första träckprover 🙂
Som sagt, tack till Vildakidz för att ni kom ut hit till oss i Ale! Så otroligt stort, viktigt och värdefullt jobb ni gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *