Snart 100

Hej hej från lammfabriken! Det var en trög start på årets lamning men nu är vi i full gång. Det har kommit närmare 100 lamm här på Alefarmen och vi har passerat en tredjedel av antalet lammande tackor. Intensiva dygn förstås, men också väldigt roligt när fårhuset fylls med ullbollar  och man kan bara inte låta bli att mellan varven stanna upp och borra ner näsan i den varma, mjuka pälsen. Det är verkligen en speciell känsla att få gosa med små lamm, alla vi som har varit med om detta vet precis vad jag talar om! 🙂

Vädermässigt kan jag dock inte tycka att det är helt optimalt. Fortfarande väldigt nattkallt, trots att vi hunnit en bit in i april. Men jag måste säga att fåren klarar kylan väldigt bra. Torr ströbädd och extra värmelampor precis när lammen föds, så går det riktigt fint. Under mer eller mindre hela lamningsperioden består min sovplats av en madrass i vardagsrummet. Det är skönt att snabbt kunna dra på sig ytterkläderna och ner i fårhuset för att göra det jobb som krävs, även nattetid. För tackorna lammar vilken tid på dygnet som helst. Oftast klarar tackorna lamningen själva men visst händer det att en del behöver hjälp. Dessutom stänger vi alltid in tackan med sitt/sina nyfödda lamm i en egen box, så det finns jobb att göra, även fast klockan har passerat sovläge om jag säger så.

Eftersom vi är mitt uppe i lamningsberedskapsläge är det svårt att fokusera på andra saker än farmenjobb. Men åter igen, vill man handla av oss går det bra att höra av sig så ska vi göra så gott vi kan för att uppfylla era önskemål. I och med att påsken inte är allt för långt bort, har vi redan sålt slut på delar av vårt lager, men nu på söndag kommer vi finnas med på parkeringen till Sunderby Folkhögskola för årets stora påsk-REKO-utlämning. Vår annons ligger ute i Facebookgruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden, gå gärna in där och se vad vi har att erbjuda för lokala delikatesser som passar fint till påskbordet.

Inte bara lammen som kan se roliga ut i teckningen. Här är det mamma Får som har halva ansiktet vitt och halva svart!
Min bästa sovkompis.
Låt oss få bidra med lokala godsaker till eran påskbuffé! Gå in på REKOn och gör er beställning. Vi har både ölkorv, grillkorv, varmrökt stek mm till försäljning.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *