Vi går mot höst

Ny vecka, nya tag, sommaren går mot slutet och från en dag till en annan blev luften betydligt svalare. Blandade känslor att sommaren i princip är över, men skönt att återgå till mera fasta rutiner. Även skolan börjar den här veckan och kidsen är taggade, så det känns skönt. Vi fortsätter det intensiva farmenjobbet, inte minst med förberedelser inför höstens återtagsslakt samt de marknader som vi ska vara med på. Jag hade nästan glömt bort hur mycket det faktiskt är att tänka på när man ska vara med på en så pass omfattande marknad som Skördedagarna i Boden. Det kommer bli långa dagar, öppettiderna är fredag 27:e och lördag 28:e kl. 10-17 samt söndag 29:e kl. 10-16. Vi hoppas förstås på fin-väder och bra med besökare. Coronaregler gäller dock, så alla måste hjälpas åt att bland annat hålla avstånd. Vår plats kommer att vara nummer 81, hoppas vi ses!

Kvällarna på farmen ägnas till stor del åt att jobba med djuren och nu när andra skörden är klar, finns bland annat tid till sånt som står på sakersombaramåstegöraslistan. Som att klippa klövarna på avelsbaggarna till exempel. Tänk er stora, inte allt för samarbetsvilliga bjässar på närmare 100 kilo, som inte har någon vidare lust att få sina naglar fixade, men där vi ändå bara måste göra´t. Fast vi har bra rutiner för också, så det funkar ändå helt okej. Skönt att kunna vara två som hjälps åt vid detta moment. Även om vi har snälla baggar, så vet man aldrig vad som kan hända om man vänder bort blicken åt ett annat håll.

Klövvård på schemat.
En bättre jobbkväll.
Det märks även på ljuset att vi börjar gå mot höst. Det gäller att få så mycket som möjligt gjort innan mörkret faller på. Här stängslar vi för nytt bete till tackorna.
Ny hage = fårflytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *