Skörd nummer två

Vi befinner oss en bit in i augusti och med en verkligen fin juli i bagaget går vi nu in med full kraft mot sensommaren/hösten med allt vad det innebär här på farmen. Igår morse drog vi igång skörd nummer två. Vädret lovar uppehåll några dagar och timotejen har gått i ax, så det är bara att köra på. Vi håller tummarna för hela maskiner och att mörka moln försvinner illa kvickt. Det såg oroväckande blått ut på himlen ett tag igår, men regnet höll sig borta och idag skiner solen.

Den här veckan är även tidpunkten då vi har skickat vår första omgång med slakt och resultatet visar på god tillväxt på lammen. Känns bra att få kvitto på att all den kraft man lägger ner på att få fram fina, jämna kvalitetslamm verkligen ger resultat. Ni som är intresserade av att köpa lammlådor längre fram i höst är välkomna att höra av er. Går utmärkt att tillexempel boka direkt via hemsidan.

I och med att samhället är mera öppet nu mot för föregående år, arrangeras en hel del höstmarknader runt om i länet. Som vi har längtat! Vi har anmält oss till två stycken, Skördedagarna i Boden 27-29 augusti och Ales alldeles egna skördedag nere vid kvarnen lördag 11 september. Boka gärna in dessa datum och kom och besök oss. Vi kommer sälja massor av härliga produkter i form av både chark och skinn!

Som sagt, de mörka molnen på himlen drog lyckligtvis förbi igår och nu strängar vi gräs så det står härliga till. Även denna skörd visar på hyfsade mängder.
Vi är inte främmande för att testa nya frön och fodersorter och i år har vi valt att prova så in ett fält med foderraps till lammen. Rapsen växer som tusan och lammen verkar gillar det skarp. Vi får förstås utvärdera när säsongen är slut, men inte alls omöjligt att detta blir ett stående inslag i växtföljden här på farmen.
Obetat till vänster och betat till höger om mittfåran.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *