Hårt jobb

Månadsskifte juli-augusti och åter igen lägger vi en mycket arbetsintensiv vecka till handlingarna. Veckan började med att vi klippte klövarna på alla tackorna. Vi investerade förra året i en tackvändare, vilket innebär att vi klämmer fast fåren i en ställning och vänder dem upp och ner. Fördelen blir att vi kommer åt klövarna på ett bra sätt och att vi även får chans att titta och känna på juvren ordentligt. Det gör vi för att upptäcka eventuella individer med fel i juvren, som därmed inte ska fortsätta i avel och orsaka vidare problem. Tackvändaren är verkligen en toppeninvestering med tanke på att vi har så pass många djur som ska passera detta moment.
Vidare under veckan har vi vägt alla lammen och jisses vilka bra vikter. Skönt med tanke på att slaktsäsongen är i antågande. Vi kommer också snart välja ut vilka tacklamm som fortsatt ska gå till avel. Alltid lika roligt jobb, absolut en av årets höjdpunkter på farmen.

Lägg därtill detta intensiva månadsskifte att vi äntligen har städat fårhuset. Så skönt att få stryka det från att-göra-listan. Men idag är det fredag och nu säger vi: Heja Sverige som just ska till att spela fotbollsfinal mot Kanada. Vi hoppas så klart på OS-guld! 🙂

Att vända tackorna upp och ner kan verka brutalt. Men fåren befinner sig i detta läge endast ett fåtal sekunder.
Lunchpaus på arbetsfältet, där lammvägning står på schemat.
Coolaste killen för dagen.
Så tillfredsställande känsla när fårhuset äntligen blir städat. Det blir en hel del skräp på en lång stallsäsong.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *