Semestertider

Vi är en bra bit in i högsommaren och semestertider råder för många. Vad är då semester för oss? Ska vi ha ledigt på ”riktigt” måste vi ta oss iväg från gården, för hemma på farmen finns det alltid massor av jobb att göra. Varje sommar prioriterar vi därför att åka ner till barnens farmor och farfar i Höga kusten. Å som vi älskar att vara där! Visserligen var vädret i år inte det allra bästa, men vi fick ändå fyra dagar med riktig härlig rekreation och avkoppling. Skönt också att samhället har öppnat upp mer, nu när pandemiläget är bättre och många börjar vara vaccinerade.

Sen vi kom hem har det förstås varit mycket fokus på farmen, men vi passar även på att göra mindre utflykter och aktiviteter för att ladda batterierna inför en kommande intensiv höst. Som att vi har varit på fårdag med Norrbottens Läns Fåravelsförening och besökt Västi Gård i vackra Bertnäs, Piteå, till exempel. Så roligt att äntligen få träffas igen! Och att dessutom få hänga med en massa fårintresserade människor med massor av intressant fårsnack, gör ju inte saken sämre 😉

I övrigt har arbetet med fåren bland annat bestått av att skilja av lammen från tackorna. De behöver inte sina mammor längre och tackorna kan inte vara tillsammans med bagglamm som snart blir könsmogna. Lammen som ska växa och snart gå vidare till slakt, får därmed tillgång till de allra bästa gräsvallarna, medan tackorna klarar sig på lite äldre och sämre marker.

Vi fortsätter även att medverka på REKO-utlämningarna i Avan och nästa tillfälle är nu på lördag 31 juli. Vi säljer färdigmarinerad grillbit, olika korvar och varmrökt fårfilé, så in på Facebook och gör era beställningar! Ni hittar oss i gruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden. Vi öppnar även mer än gärna upp gårdsbutiken där vi bland annat har fina skinn i lager. Bara att höra av sig så bestämmer vi tillsammans en tid för besök. Ni är så välkomna!

Vi älskar Höga kusten! Här besök i Skallbergsgrottorna, Gideå.
Rotsidan. Helt klart värt ett besök om man är i krokarna.
Åter hemma på farmen och jobb med fåren. Hundarna Keen och Dot samlar ihop flocken.
Fåren i fållan.
Sorteringsrännan. Lammen till vänster och tackorna till höger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *