Monstervecka

Då och då upplever vi, det vi här på Alefarmen kallar riktiga monsterveckor, med i princip hur mycket som helst på att-göra-listan. Just nu är vi mitt uppe i en sån vecka. Sista veckan i maj är ofta helt galet intensiv och i år är inget undantag. Vi håller för fullt på att förbereda inför att släppa ut djuren på bete, vilket sker i olika grupper eftersom vi har så pass mycket djur som ska ut. En hage är färdigstängslad, dit huvudgruppen ska, så det känns i alla fall skönt. Vädret i helgen var bland det sämsta jag har varit med om så här pass långt in i maj, med snöblandat regna och iskall kyla. Jag är därmed glad att vi inte släppte ut fåren redan förra veckan. Men  nu verkar det ha vänt och varmare väder och sol är i sikte. Och det går fort nu, det gräset växer, vilket jag tror blir bra sett ur får-perspektiv.

En rolig sak som vi gjorde i helgen var att vi hämtade hem några nya hönor till gården. Höns är riktigt trevliga djur och att de dessutom levererar ägg varje dag är ju kanon. Nu är dessa nya hönor endast några veckor gamla, så det dröjer nog ett tag innan de börjar producera. Vi väntar med spänning!

Nu på lördag 29/5 är vi med på ännu en REKO-ringsutlämning och även denna gång kör vi fokus på korv och grill. Har ni inte gjort eran beställning eller undrar hur det här med REKO fungerar, sök upp ”REKO Rutt 616 Luleå-Boden” på Facebook så hittar ni där all information ni behöver.

Snygg-pojken Dot älskar att vara med ute i fält. Och nej, fåren kommer inte att gå på sidan om fyrhjulingen som endast visar en nyharvad åker, utan på andra sidan som man inte riktigt ser på bilden! 😉
Välkommen till Alefarmen! Hoppas ni kommer att trivas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *