Fårklipp & minitripp

Fåren klipps två gånger per år, på hösten och nu på våren innan lamningen. Ett omfattande jobb men skönt för fåren att bli av med den varma, tjocka pälsen. Även bra för tackornas lamm, så att de lättare hittar fram till mammans spenar. När ullen åker av finns det dessutom bättre möjlighet att hullbedöma varje individ, samt att klövarna får sig en rejäl genomgång. Just att bedöma hullet på fåren är viktigt ur flera aspekter. Bland annat kan man lättare ge mer individanpassad utfodring.

Vår familj har även passat på att vara iväg på en minitripp. Jodåsåatt. Bilen gick hela vägen först upp till Jukkasjärvi med besök på ishotellet. Många år sedan vi sist var där, men så helt fantastiskt! Vidare åkte vi till Kiruna och sedan tillbaka till Gällivare. Dag två spenderades på Dundret med riktigt härlig skidåkning.

Klippning pågår.
Skönt att bli av med vinterutstyrseln.
Jukkasjärvi Icehotel 2021, nummer 31 i ordningen.
Jag säger bara: Helt magiskt vackert!
Kiruna med gruvan i bakgrunden.
Har alltid gillat Dundret och dess skidåkning.
Uppe på toppen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *