Uppladdning pågår

Man skulle kunna kalla det lugnet före stormen. Februari och halva mars ägnas stor del av tiden till uppladdning inför vad som komma skall. För i slutet av mars drar nämligen lamningen igång och då blir det farmen-fokus dygnet runt, sju dagar i veckan, i si så där sex hela veckor. Naturligtvis tyngsta delen av året rent jobbmässigt, men även den roligaste perioden. Det gäller som sagt att vara förberedd. Så vi snickrar nya grindar att ha till lamningsboxarna. Vi beställer hem sånt som måste finnas lättillgängligt när allting väl är igång. Till exempel var snällaste grannen förbi med råmjölk från sina mjölkkor, som vi fyllde upp i mindre förpackningar och frös in. På så sätt kan vi snabbt och enkelt ta fram och tina vid behov. Mycket värdefullt med fina bondekollegor i närområdet!

Råmjölk – klart!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi fixar och trixar inte bara med sånt som behövs inför själva lamningen. Vi försöker även samla på oss en massa positiv energi. Och vad passar inte bättre än att spendera tid i det fantastiska vårvinter-vädret. En tur på längdskidorna gör verkligen gott för kroppen, både tvåbenta och fyrbenta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *