Värmebölja

Jisses vilken värmebölja som råder. 25-30 grader varmt på dagarna och inte ett regnmoln så långt ögat kan nå. Det går mycket vatten hos djuren och vi fyller på både morgon och kväll. Ganska trevlig sysselsättning faktiskt. Fåren verkar uppskatta att man kommer och man får sig en liten mysstund tillsammans med dem, som man kanske annars inte skulle få om man bara åkte för att titta till djuren lite på håll. Trots värmen fortsätter arbetet på farmen och nu när förstaskörden är klar, ligger fokus mest på putsning av fält som behöver just putsas, diken, stängsling av nya beteshagar och så vidare. Fårhuset står ännu totalt ostädat sedan fåren lämnade det i maj, så det är något som vi verkligen bör ta tag i snarast. Brukar gå relativt snabbt ändå när man väl börjar, men det var just det där med att hitta motivationen så här i värmen..

Början av juli, vilket även åter igen innebär dags att samla träckprover och skicka in på analys. Denna gång från årslammen. Vi börjar ändå bli rätt bra på det här med att verkligen hålla koll på djuren gällande deras parasitstatus, samt hur viktigt det är att försöka så gott det går att ligga steget före. Inte alltid helt enkelt med tanke på att vi har dom betesmarker vi har. En stor eloge till Gård och Djurhälsan som alltid ställer upp och svarar på frågor och funderingar.

Glöm inte heller att REKO-ringsförsäljningen fortsätter så här i sommartider och nästa utlämning sker lördag 17 juli i Avan. Så kika in i gruppen REKO Rutt 616 Luleå-Boden och gör era beställningar. Vi är massor av lokala producenter som står redo! 🙂

Slurp! Tack husbonden för dagens vattenranson.
Men kom igen nu lammen, bajsa då!!
Lite ledighet unnar vi oss även mellan varven så här i värmen. En dagstur till finfina Storforsen med lite medhavd plockmat och badplask i pölarna är aldrig fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *