Steg 1

Uppladdningen inför lamningen har börjat och steg 1 är alltid att se till så att man har alla nödvändiga grejer hemma när det väl sätter igång. Därför har jag bland annat beställt öronmärken, fryst in råmjölk i lämpliga ta-fram-när-det-behövs-förpackningar, beställt en pall med sågspån etc. Nästa steg blir att förbereda själva djuren. De ska preppas med selen och klippas. Så fort väderleken är lämplig, öppnar vi upp fårhuset på baksidan och släpper ut tackorna så att de får tanka massor av värdefullt D-vitaminljus mm.

Apropå ljuset, nå så underbart att det äntligen har återvänt! Känns i hela kroppen och jag är övertygad om att även djuren i viss mån känner av det. Härligt!

Råmjölk; check!
Gården i härlig eftermiddagssol och snö(!)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *