Monsterveckor

Stundtals upplever vi riktiga monsterveckor här på farmen, med i princip hurmycketjobbsomhelst att göra. De två senaste veckorna har verkligen varit sådana. Månadsskiftet september-oktober är nästan alltid knökfullt, där installning av alla djuren, sista tillfället med Bondens egen Marknad i stan, ta ner hagar, försäljning av lammlådor och inte minst klippning av fåren står på schemat. För mig är det en ordentlig urladdning varje gång köttlådor ska levereras till kunder, just för att det är så många olika moment som måste klaffa. Det, samt att jag är sjukligt noggrann och galet villig att allting ska bli så bra för kunden som möjligt. En del vill till exempel ha stort lamm, medan andra kanske vill ha ett lite mindre. En del vill ha två lådor och så vidare.

Två gånger per år klipper vi fåren, på hösten och på våren innan lamningen drar igång. Det tar sin tid, men jag är helt övertygad om att djuren mår bra av att få bort en massa ull. Det tar inte heller lång stund så har bottenullen vuxit tillbaka på kroppen. Så ni som undrar, nej fåren fryser inte! 🙂

Det blir en del ull från drygt 200 får på gården..
Hej där! Skönt att bli av med lite päls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *