Juli månad tuffar på

Vi befinner oss mitt i sommaren och juli månad tuffar på som bara tåget. Jag som typ inte trodde vi skulle få någon riktig högsommarvärme, inser nu hur fel jag hade. Mellan 25-30 grader visar termometern och vädret verkar ska hålla i sig flera dagar. Tänk hur olika varje säsong kan vara, då vi förra sommaren stundtals var så less på solen och värmen, att man i princip bönade och bad efter mörka moln och regnskurar.

På farmen ägnar vi tiden mest åt att stängsla hagar, flyttar fåren till nya beten, städa i fårhuset mm. Snart drar vi igång med sensommarens och höstens får- och lammjobb och då vill vi att fårhuset ska vara så urstädat som det bara går. Mycket av det jobbet som har med lammen att göra, allt ifrån skilja av dem från tackorna till att ta ut till slakt etc. gör vi vanligtvis inne i fårhuset och då är det skönt att ha allt grovjobb bortstökat.

Dot gillar att vara med och flytta fåren.
Vackert! =)
Mycket skräp blir det på en säsong..
Men galet fint och riktigt nöjd känner man sig när man är klar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *